start     kunstenaars     artotheek      projecten      exposities      contact    route    nieuws

-  Van 11 t/m 20 september wordt er voor tweede maal de Art Brut Biennale in Hengelo georganiseerd  (www.artbrutbiennale.nl).  De deelnemende kunstenaars van ons atelier zijn: Gert van ’t Riet, Mitzy Kumara, Eva Kraan, Laurens Gabriël, Iris Luykenaar en Jan Peter Ligtenberg. Naast de tentoonstelling worden er werkplaatsen, een atelierplein, workshops, masterclasses, poëzie, lezingen en optredens georganiseerd. Special Arts is vertegenwoordigd met de Special In+Out 2015 (www.specialarts.nl)

-  Op 12 en 13 september vindt voor het eerst InThe Outside Art tour plaats in het Museumpark in Rotterdam. Dit is een onderdeel van het Witte de Wit Festival en ook de opening van het Rotterdamse Culturele Seizoen. Samen met ateliers De Herenplaats, De Wijde Doelen, Atelier Kijkoor, De Kaai en Artenzo vormt Zinderin Kunst gezamenlijk het hoofprogramma van deze tentoonstelling. Voor de expositie is er vanuit Zinderin Kunst een selectie van schilderijen gemaakt van Liliane Jansen, Alida Schaap, Gert van ’t Riet en Ed Jansen.

-  Inmiddels hebben we een nieuwe naam: ZINDERIN KUNST

Door de samenvoeging van ons atelier met dat van Taktiek

Keramiek is er besloten om onder één naam verder te gaan.

Gedurende dit jaar zal onze oude naam Atelier de Haagse

School  gaan verdwijnen.

-  Mede door bezuinigingen  was Atelier de Haagse School

genoodzaakt  om eind 2013 het pand aan het westeinde 139

te verlaten. Helaas hebben we onze kunstenaars groep moeten

opsplitsen. 4 november 2013  is er een groep van 8 mensen

verhuisd naar  activiteiten centrum Mosaico Pompstraat 16.

De overige personen hebben een plek gekregen bij buurthuis

de Kronkel westeinde 425. Onze artotheek is ondergebracht

bij Taktiek Keramiek Westeinde 2. Dit pand is aangepast

zodat er ruimte is gekomen voor een expositie ruimte en een