Bob van Eembergen
Geb. datum: 05-03-1956
Woonplaats: Den Haag
Werkt op het Atelier sinds: 05-04-1994

“Ik kan niet leven zonder krijtjes!”

Bob werkt het liefst met neo color krijtjes. Hij houdt ontzettend van kleuren mengen. Dit doet  hij door laag over laag te tekenen. Dat is Bob z’n techniek. Soms werkt hij ook met oliepastel. Zijn onderwerpen zijn mensen, bomen, cowboys en boten. Het is een gaandeweg proces.
Bob begint te tekenen, te krijten en dan ontstaan vanzelf onderwerpen. Hij maakt geen gebruik van perspectief en plaatst alle vormen plat op het vlak.
Diepte ontstaat door de gelaagdheid van het materiaal en het kleurgebruik. Zijn werk doet denken aan primitieve kunst zoals de schilderingen van Aboriginals.
Tekenen en schilderen is voor Bob een belangrijk onderdeel in zijn leven. Voor hem is het als eten en drinken en eigenlijk kan hij dan ook niet leven zonder krijtjes!

Hij vindt het erg leuk op het atelier. Vooral het werken met krijt, benadrukt hij nogmaals.
De muziek op de achtergrond vindt hij ook wel leuk, maar niet te veel. Dit geldt ook voor de mensen om hem heen.
Voordat  Bob bij het atelier kwam, werkte hij bij Dorrepaal in Leidschendam. Hij moest daar vegen en dierenhokken schoonmaken en dat vond hij niet leuk. Door toeval is hij door toenmalig artistiek leider Peke Hofman in contact gekomen met het Atelier de Haagse School. Bob wil het liefst tot zijn pensioenleeftijd hier blijven werken.

Exposities:
1997 Museon, Den Haag: groepstentoonstelling