Laurens Gabriël
Geb. datum: 30-11-1984

Woonplaats: Den Haag

Werkt op het Atelier sinds: 02-03-2004


Laurens Gabriël schildert vanuit een rijke fantasie. Zijn inspiratie haalt hij uit, films,  stripverhalen en computergames. Figuren en films die tot zijn verbeelding spreken zijn Harry Potter, Nardia, Avatar, Legend of the Guardians - 3D-uilen van Ga'Hoole en Miley Cyrus.
Hij brengt deze fantasievolle voorstellingen op een realistische manier op doek en papier. Laurens verbind op een surrealistische manier zijn onderwerpen. Mythische wezens, skeletten, uilen en acteurs komen samen in bijzondere, absurde situaties. De uilen staan symbool voor het alter ego van Laurens. De uil staat voor alles wat mysterieus en bovennatuurlijk is maar belangrijk is zijn wijsheid.
Laurens verplaatst zichzelf samen met zijn idolen op tekeningen en schilderijen. Deze schilderijen verbeelden een verlangen van een ideale fantasie.
Laurens heeft zich de techniek van het etsen eigen gemaakt. In de serie Knoop Kunst van de NTR legt Laurens uit hoe het maken van een ets in zijn werk gaat.
Naast de etsen met mythische figuren en striphelden heeft hij een serie van 14 etsen gemaakt met zichzelf als Harry Potter in de hoofdrol. Dit verhaal heet ‘Laurens Feniksveer en de toverwereld’ waarin Laurens een beeld geeft van zijn droomwereld.


Tentoonstellingen:

2006 Wand Vestia.
2006 Paleis van Justitie.Groepstentoonstelling
2007  Expositie Nutshuis Den Haag.Groepstentoonstelling.
2008 MN Services in Rijswijk.
2008 Presentatie decor voorstelling Signals tijdens het Cadance Festiva Decorstuk.
2008  Expositie Nutshuis in Den Haag.
2009  Zevende Kunstpodium Willemstad.
2009  Expositie Leeuwendaal Groep in Rijswijk i.s.m.    
          Taktiek Keramiek.
2010  Grafiek Anders in de Centrale Bibliotheek in
           Den Haag.
             

kunstenaars11
Joan