exposities:

overzichtstentoonstelling Atelier de Haagse School

1998: Galerie Atelier Heerenplaats, Rotterdam
         Grafiekmanifestatie samen met  John Zuidhoek

1999:  de Brandweerkazerne, Utrecht overzichtstentoonstelling  Atelier de Haagse School

2001: Centrale Bibliotheek, Den Haag overzichtstentoonstelling
         van Atelier de Haagse school

2001:     Centrale Bibliotheek, Den Haag.
Groepstentoonstelling met thema: Het land van herkomst.

2002: ARS Aemula Naturae, Leiden
          Groepstentoonstelling

2002: ‘Der imperfekte mensch’ Berlijn, Duitsland.

2004: “Beesten” Solo expositie steunpunt De Haagsch Bluf

SYLVIA HOOGEVEEN, geb. 14- 09-1963
woonplaats: Wateringen
Sylvia werkt sinds 1995 op Atelier de Haagse School .

over haar werk:

Ik vind het fijn om mensen te schilderen, met zoveel mogelijk kleuren.
Mijn ideeën haal ik uit (kunst)boeken en tijdschriften. Ook maak ik graag schilderijen over mijn vakanties.
Sylvia Hoogeveen, 2001

Het werk van Sylvia Hoogeveen gaat voornamelijk over mensen en dieren. Zij laat zich inspireren door ervaringen uit haar dagelijks leven, museumbezoek, tijdschriften en kunstboeken.
Haar composities zijn in de loop der jaren gevarieerder geworden. In het begin vaak overall maar nu afgewisseld met centrale composities.
Ze werkt overwegend met grove, ronde vormen, waardoor het werk een monumentaal karakter krijgt.
Ook haar kleurgebruik heeft zich geïntensiveerd. In het begin vaak pasteltinten en primaire kleuren, maar de laatste jaren na meer en meer onderzoek zie je steeds regelmatiger het hele kleurenspectrum.
Het materiaalgebruik van Sylvia bestaat overwegend uit houtskool en / of acryl. Ook gebruikt zij periodiek kleurinkten.
Sylvia werkt altijd volgens een vast patroon. Om zich de vormen eigen te maken maakt ze eerst schetsen die ze vervolgens uitwerkt in het groot. Sylvia heeft een fascinatie voor structuren. Deze uit zich doordat zij tijdens de uitwerking van haar modellen met verschillende materialen over de grote basisvormen heen werkt.
Sinds 1998 is ook grafiek haar specialiteit en heeft ze portretten in verschillende etstechnieken vervaardigd.

Sylvia Hoogeveen
Marianne