Fred Nijssen
NAAM: Fred Nijssen     Geb. datum: 23-04-1966

Woonplaats: Den HaagFred Nijssen:
“Als kind was ik al met tekenen en schilderen bezig. Toen ik 5 of 6 jaar was heb ik bijvoorbeeld het huis waar ik toen woonde, in Capelle aan den IJssel, helemaal geschilderd.

In mijn werk wil ik met kleuren spelen. Ik onderzoek de kleurencombinaties. Mijn werk is de laatste jaren altijd abstract. Ik weet niet precies waarom.
Ik wil mijn werk zo rustig mogelijk houden voor de kijkers, maar ook voor mezelf. Daarom gebruik ik niet veel kleuren tegelijk. Ik houd van rust in mijn leven. Het leven om mij heen vind ik soms al zo een chaos. In mijn schilderijen zoek ik rust en evenwicht.

Mijn werk klinkt als muziek in de oren. Ik bedoel dat als ik aan het schilderen ben, maak ik eigenlijk ook een beetje muziek; ik ben de toonladders in mijn hoofd aan het componeren.
Als een soort deuntjes komen ze voorbij en soms fluit ik ook terwijl ik werk. Ik werk meestal op papier en begin het papier met lijm te bewerken.
Vervolgens breng ik structuren aan met bijvoorbeeld zand of zaagsel en daarna geef ik het hele vlak één kleur. Daarna begint de zoektocht pas echt; ik voel welke kleur ik daar weer op kan zetten en zo breidt het kleurenspel zich telkens uit.

Ik hoop dat de kijkers de rust zien in mijn werk en dat ze het mooi vinden en dat het past in hun omgeving. Ik wil mijn werk in de loop der tijd graag verkopen. Mijn werk moet gezien worden ten slotte. Ik zou bijvoorbeeld ook best heel graag mijn werk in een museum willen zien hangen. Ik heb niet echt een voorbeeld kunstenaar. Wel vind ik het werk van Miro mooi en Jackson Pollock en Kandinsky. Inspiratiebronnen zijn de natuur, fotografie (ik maak zelf foto’s) en muziek. Kunst betekent alles voor me. Kunst is mijn leven en lust. Ik ben altijd met mijn werk bezig, ook in mijn vrije tijd.

kunstenaars11
eva