Anthony Hanssens
piet keus
kunstenaars11
Sprookjesachtige fantasieën

Anthony Hanssens (1991) begon bij Zinderin kunst in 2011. Hij was meteen een opvallend talent en had al een fraaie map met werk dat deed denken aan de stijl van Anton Pieck. Daarnaast maakte hij stripverhalen. Zijn wens was om zich verder te bekwamen in  tekenen en schilderen, maar ook wilde hii leren etsen en animaties maken. Het eerste werk dat Anthony op het atelier maakte, was een stage opdracht; een landschap met een persoon er in. Met veel aandacht tekende hij een vergezicht met aan de overkant van het water een stadje tegen een bergwand. Op de voorgrond is een persoon te zien die de vuurtoren van het stadje naschildert. Het werk geeft een goed beeld van Anthony's interesse voor kleding en architectuur uit de 18de en 19de eeuw.

Andere tijden, andere culturen

Omdat Anthony zo veel fantasie heeft, is het voor hem vaak moeilijk om een werk af te maken en zich te wijden aan één stijl. Het liefst wil hij al zijn ideeën uitwerken. Maar omdat hij dat ook nog eens perfect wil doen, duurt het hem te lang, waardoor hij meestal aan meerdere werken tegelijk werkt. Zo maakt hij iedere week met veel gevoel voor humor een stripverhaal, werkt hij aan een ets of lino én aan zijn schilderijen. Daarnaast richt hij zich op animatie.
Anthony combineert zijn fantasie met onderwerpen uit de realiteit. Een Italiaans dorp dat hij tijdens zijn vakantie bezocht, verwerkte hij met veel aandacht voor details in een aquarel. Het dorpsplein en de oude bedelaarster die in de aquarel door een kunstenaar wordt nagetekend, heeft hij naar eigen zeggen in het echt gezien. Een ander voorbeeld is de ets die hij na een vakantie op Bali maakte. Geheel in traditionele Indonesische stijl tekende hij een Wajang Golek pop in een geheimzinnige fantasiewereld die tegelijkertijd lijkt te verwijzen naar de sfeer van sprookjes van onder andere de gebroeders Grimm. Die intense belangstelling voor andere tijden en culturen, in combinatie met sprookjesachtige fantasieën, geeft zijn werk een boeiende gelaagdheid. Daardoor krijgt het niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk diepte. Dit in  tegenstelling tot zijn cartoons, die niet verder gaan dan het grapje, waar ze dan ook nadrukkelijk voor bedoeld zijn. Om te lachen dus.
Op de vraag wat zijn grote droom is, antwoordt Anthony vol overtuiging “'beroemd worden en bij een Disney studio werken als tekenaar zodat in de toekomst iedereen kan genieten van mijn fantasieën”.